Трима младежи са "Кралете на Запада"

Завърши вторият национален брейк турнир в Благоевград

Мартин Мутафин, Маргарит Петков и Венцислав Йорданов са победителите в Националния брейк турнир „Кралете на Запада”, който се провежда за втора поредна година в Благоевград. Организатори на събитието са община Благоевград и Общинският младежки дом.

Изключително оспорвано се оказа състезанието, което събра пред зала „22 септември” в града любители не само на брейк денса, но и на музиката към него фънк и хип-хоп. Над 50 души от София, Пловдив, Перник, Враца, Монтана, Пазарджик, Дупница, Стара Загора, Видин и Бургас и Благоевград влязоха в така наречените „битки”. Състезанието бе разделено в две дисциплини- „двама срещу двама” и „power move”, което преведено означава индивидуални битки, съчетани със сложни въртеливи движения.

Ди джей Лаури бе подсигурил едни от най-хитовите парчета в брейк денс средите, а за доброто настроение се грижеше водещият Джоката. Денс студио „Дежа вю” към Младежкия дом екзалтира публиката, като демонстрира изключителен синхрон по време на своето изпълнение.

Експертното жури Спайки, Алекс и Добри, професионални брейк танцьори и участници в редица национални и международни състезания, бе изключително затруднено в своя избор. Съдиите следяха за сложността на движенията, начина на изпълнението им и синхрона. След оспорвани брейк денс битки в категория „двама срещу двама” за победители бяха избрани Мартин Мутафин и Маргарит Петков, а във категория „power move” - Венцислав Йорданов от Пазарджик.

По време на Националния брейк турнир бе поставена благотворителна кутия, в която жители и гости на Благоевград можеха да отделят средства в подкрепа на петгодишната Владимира Китанова, която страда от детска церебрална парализа. Средствата ще бъдат преведени по специално създадена сметка на името на детето.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен