Избрани Новини

Делегация от Благоевград се срещна с евродепутати от ЕНП в Брюксел

Обсъдиха европейските структурни фондове и начините за развитие на Югозападния регион

Делегация от Благоевград, предвождана от кмета на общината д-р Атанас Камбитов, се срещна с евродепутати от Европейската народна партия в Брюксел. Заедно с холандския евродепутат Ламберт ван Нистелрой и гръцкия Мария Спираки, кметът д-р Камбитов обсъди европейските структурни фондове, както и начините за развитие на Югозападния регион с основен център- Благоевград.

Кметът Камбитов се срещна и с евродепутатите Ева Паунова и Андрей Новаков, директора на Бюро Елзас – Европа Седрик Вирсилио, както и администратора на Комитета на регионите Фабиан Гал. Темите, по които беседваха, бяха градското планиране, развитието на транспорта, значението на структурните фондове и ролята на регионалната политика за Благоевград. Обсъдени бяха и начините, по които община Благоевград на местно и регионално ниво би взаимодействала с представители на Европейския съюз и какви са възможностите за усвояване на средства по различни програми. От страна на българската делегация участие взеха председателят на Общински съвет Радослав Тасков, зам.- кметът по европейски проекти и програми Зорница Кралева, зам.- кметът по строителството и сигурността Антоанета Робева, директорът на дирекция "Хуманитарни дейности” Христина Шопова, директорът на дирекция "Финансова политика” Румяна Зъкова, началникът на отдел "Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки” Антония Методиева.

Европейски програми, "Хоризонт 2020”, усвояване на евросредства също бяха сред темите на разговор между представители на ЕНП и делегацията от Благоевград.

"Радвам се, че успях да работя с кмета д-р Атанас Камбитов, защото научих изключително много неща от него. Той ми помогна да стана човекът, който съм днес и винаги ще му бъда благодарен. За мен Благоевград има специално място и ще продължа да работя за неговото развитие”. С тези думи евродепутатът Андрей Новаков представи кмета д-р Атанас Камбитов пред своите колеги от Европейския парламент.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов