Избрани Новини

Великденско яйце, тежащо близо 1,5 тона, краси центъра на Разлог

Общината е подготвила красива декорация и вълнуващи събития

Красив великденски кът с голямо пъстроцветно яйце украсява центъра на Разлог. Великденското яйце, което е високо 2 метра и тежи близо 1,5 тона, привлича вниманието на минувачите и е любим декор за снимки на децата. Красивият кът ще радва и туристите на територията на планинската община през почивните дни.

Именно през почивните дни ще се проведат три вълнуващи и интересни събития. В деня на Възкресение Христово, 12 Април 2015 г. от 10:30 часа село Елешница ще отбележи своя празник с кукерски игри и много хора. Всяка година на Великден в Елешница се провежда пъстър кукерски карнавал. На 13 април своя празник ще отбележат и жителите на разложкото село Годлево. Традиционно в Годлево се приготвя курбан за здраве в местността "Свети Илия“, а след това ще има празничен концерт. На втория ден на Великден в Разлог ще се проведе фестивала "1000 носии на едно място”.

Освен с красива декорация и празнични събития за Великден Община Разлог зарадва местното население и туристите с измити площад и пешеходни улици.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов