Избрани Новини

В Банско ще строят кръгово кръстовище

Това реши общинският съвет на заседание

На своето редовно месечно заседание Общински съвет Банско гласува участието на общината в новообразувания фонд „Общинска солидарност”, съобщава bansko.net. Фондът ще бъде управляван от Националното сдружение на общините, като целта е постепенно да бъдат акумулирани средства, които да се ползват от общините на солидарен принцип при възникване на бедствени ситуации. Встъпителната вноска за участието на общината е 1000 лева, а определената годишна вноска - в размер на 300 лева.

За оптимизиране на движението на моторни превозни средства в Банско, бе одобрено предложение за преустройство на кръстовище на ул. „Цар Симеон”, ул. „Иконом Чучулайн” и ул. „Рила” в кръгово кръстовище. Преустройството е залегнато в инвестиционната програма на администрацията за 2015 г.

Съветниците взеха решение за терена, определен за изграждането на ново трасе за довеждащи водопроводи от местността „Плавилото” в землището на гр. Добринище. Новото трасе се налага, за да бъде осигурено допълнително водоснабдяване на туристическия град поради завишените нужди, отчетени през последните години. 

Годишният план за развитие на социалните услуги за 2015 г. единодушно бе приет от местния парламент, като също бе одобрено участието на Община Банско в гостуване на Софийската държавна опера и балет във Фестивалния център на гр. Фюсен, Германия. Събитието ще  даде възможност да бъдат показани условията за културен туризъм в Банско на специално изградена за целта рекламна площ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)