Избрани Новини

Хората от Кремен и Добринище представиха своите проблеми

Кметът на Банско Георги Икономов проведе приемни дни при голям интерес

При голям интерес премина организираният от кмета на община Банско Георги Икономов изнесен приемен ден, предаде E-79.com. По време на срещите жителите на населените места имаха възможност да поставят своите въпроси и проблеми директно на общинския градоначалник.

В село Кремен бе поставен въпросът за нарастналия брой на бездомните кучета. В тази връзка Икономов обяви, че в близките дни ще започне  кампания за тяхното кастриране. Акцията  ще обхване всички села на територията на общината.

Засегната беше темата за намаления брой на лицата, наемани по националните програми за временна заетост, като заинтересованите получиха уверението на кмета, че ще бъдат своевременно информирани и включени при стартирането на нови програми.

На изнесения приемен ден в Добринище Икономов се срещна и с членовете на kастоятелството на читалище "Димитър Благоев“, като бяха обсъдени въпроси, касаещи поддръжката на материалната база и финансиране на  културните мероприятия, организирани в града. Кметът обеща съдействие за разрешаване на поставените проблеми и допълни, че е в ход подготовката на проектна документация за включване на читалището по Програма за енергийна ефективност, финансирана с европейски средства от новия програмен период.

"За мен е важно да знам какви проблеми има населението и да търсим начин за тяхното решаване. Радвам се, че интересът на хората е голям и така лично мога да се срещна с тях и да чуя тревогите им“, каза в края на приемния ден  Икономов и допълни, че е възложил да бъде изготвена прогнозна справка за средствата, необходими за реализирането на общинска програма за временна заетост, насочена към социално слаби представители на местното население.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)