Избрани Новини

Кметът Апостолов – невинен след четири години съдебни дела

Бе обвинен за присвояване на общински пари в размер на 44 457 лв., отпуснати за ремонт на пет улици

След 4 г. процес при закрити врати съдът обяви: "Кметът на Симитли Ап. Апостолов и юристът Ал. Цветков - невинни за обществена поръчка за ремонт на 5 улици", пише вестник "Струма”.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов бе признат за невинен по обвинение за присвояване на общински пари в размер на 44 457 лв., отпуснати за ремонт на 5 улици. Процесът бе за разликата между парите от 58 042 лв., които били преведени на общината от Постоянната комисия за бедствия, аварии и катастрофи при Министерски съвет за възстановяване на настилките на улици в Симитли и селата Полето и Крупник след интензивните валежи през август 2005 г.,  и 13 587 лв., колкото всъщност били реално направените строително- монтажни работи според прокуратурата.

Всичко това се случи, след като експертиза на Централната лаборатория по пътища и мостове към агенция "Пътища", която е единствената лицензирана в страната лаборатория, след направена експертиза на петте улици доказа по безпрекословен начин, че всички ремонти са извършени на 100 % и че обвиненията на прокуратурата, която явно изпълняваше някаква политическа поръчка, са безпочвени. Относно горното твърдение, красноречиво говори и фактът, че за престъпление, което уж е извършено 2005 година по делото на кмета Апостолов, се правят СРС -та и ВДС -и през 2011 година, което само по себе си говори за поръчковия характер на делото. Освен това всички свидетели, разпитани по делото, включайки и тези, по чиято жалба бе започнало разследването, с показанията си потвърдиха извършването на ремонтите. Така че този политически фарс завърши със закономерен резултат, тъй като в крайна сметка истината излезе наяве.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов