Избрани Новини

Кметът на Симитли – признат категорично за кмет на българите родолюбци

Апостол Апостолов събра 76% от вота

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов е безапелационен победител в анкетата на интернет портала Кмета.БГ за месец март. Той е признат категорично за кмет на българите родолюбци. Апостолов събра 76% от вота, като активът му е ненадминат и в двете категории - общини с население над 20 хиляди души и общини с население до 20 000 жители, в която категория бе номиниран Апостолов заедно с колегите си кметовете на Белоградчик, Велики Преслав, на селата Ягодина и Бов.

Анкетата на Кмета.БГ за кмет на месец март приключва с най-висок абсолютен дял от гласувалите за Апостолов.

Благоевградска област има още един победител – това е кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, който събра 69%, а в категорията си за общини с население над 20 хиляди души се състезаваше с кметовете на Враца, Пловдив, Стара Загора и Димитровград.

Община Симитли попадна във вота за месец март с традиционния навръх националния празник в община Симитли поход до историческата местност Кръста в полите на Пирин планина.

В община Симитли честванията за националния празник започват с поход до връх Кръста край село Ракитна в полите на Пирин планина. Мястото, от където започват всяка година честванията за националния празник, е историческо - връх Стайковец, в местността Кръста – дотам са стигнали руските воини, предвождани от майор Орлински, докато глашатаите ги застигнат и известят за постигнатото примирие и свободата. Там е побит меч с думите на войската: „Ето тук е границата на България”.

Навръх националния празник по традиция деца и възрастни признателни към делото на героите ни освободители от община Симитли поемат към историческата местност рано сутрин. На 1 100 метра височина отеква националния химн, там, на паметника на майор Орлински, признателни симитличани полагат венец и коленичат пред паметното дело на героите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)