Избрани Новини

Музика, цветове и топли срещи в навечерието на Великден

Богата празнична програма предлага община Благоевград

В навечерието на един от най- светлите християнски празници Възкресение Христово община Благоевград  предлага разнообразие от музика, цвят и вдъхновяващи думи. Мероприятията започват с Великденски концерт на Смесен хор "Ален мак“ към Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" с главен диригент Христо Велев. От 18.30 часа утре в Концертното студио на Радио Благоевград пред жители и гости на Благоевград ще звучат известни музикални произведения. Почитателите на хоровото изкуство ще имат удоволствието да се насладят на музика от П. Чайковски, А.Архангелски, А. Касталски, С. Рахманинов, Д. Христов, А. Текелиев под диригентството на главен диригент Христо Велев и диригент Йоланта Лазарова.

"Виделина“ или не просто един исторически роман, а духът на българщината ще бъде представен на 8 април в Регионална библиотека "Димитър Талев“ , зала IV етаж от 17.00 часа. За романа младата  авторка Величка Българска споделя "Мечтая си ние, българите, да се въздигнем от пепелта и отново да бъдем онази Велика България. Надявам се с творбата си да помогна за повдигането на българския дух!“

Живот, пресъздаден в повече от 30 картини, ще покаже Регионален исторически музей на 8 април от 17.30 часа. Изложбата "Пейзаж“ събира картини-живопис от фонда на отдел "Художествен“ към музея в зала "Временни изложби“. Експозицията ще остане до края на месец април.

Великденски фолклорен концерт ще зарадва почитателите на народната музика на 8 април от 18.30 часа. На сцената на Народно читалище "Никола Вапцаров- 1866“ ще излязат  Смесена фолклорна група "Джумайчета“, детски танцов състав "Вихрен“, Камерен вокален ансамбъл "Езерец“ и Павлина Теова.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)