Избрани Новини

Атакуваха офис на йеховисти в Благоевград

"Вие сте убийци, сектанти. Умрете", пише по прозорците на офиса на религиозната общност

Офисът на религиозната общност "Свидетелите на Йехова" в Благоевград осъмна днес със заплашителни надписи срещу последователите й. Върху прозорците неизвестен засега автор е изписал "Вие сте убийци, сектанти. Умрете". Изрисуван е и християнски кръст.

Полицията се сезира от репортери за случая и извършва проверка. Целта е да се установи извършителят на деянието, казаха от ОД на МВР – Благоевград. Благоевградчани протестират остро срещу тази религиозна общност от миналата година. Те дори събират подписка за изгонването от града на йеховистите, които се събират на булевард "Александър Стамболийски".

Само на стотина метра от офиса има две учебни заведения - СОУИЧЕ и Междуучилищен център. За вторник (7 април) вечер сформирана група във фейсбук срещу йеховистите организира пореден протест срещу присъствието им в града под мотото: "Свидетелите на Йехова" вън от Благоевград". Не е тайна, че въпросната религиозна общност засилва дейността си в страната ни. Нейни последователи обикалят града и раздават листовки. Върху брошурите всеки може да попълни адреса си, на който да бъде посетен от представители на "Свидетелите на Йехова".

Йеховистите отричат семейството, привличат и деца, а на по-заможните отнемат имотите с обяснението, че са изпълнили земната си мисия и е време да се присъединят към бог. За тях Пиринския край се оказва предпочитано място за агитация и проповядваане на идеите им. Неотдавна в Гоце Делчев едно от помещенията беше атакувано заради опитите демонстративно да водят проповеди в града.

 


 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)