Избрани Новини

"Свидетели на Йехова" отвориха "офис" в Благоевград!

Новият офис в близост до училище

Забраненото в много страни религиозно движение „Свидетели на Йехова“ от няколко дни е наело офис в Благоевград между двете алеи, по които се прибират децата от СОУИЧЕ. В доскорошния магазин за дрехи втора употреба на бул. "Ал. Стамболийски", който е на двайсетина метра и от Колежа по туризъм, табелка приканва към "Библейски доклад и изучаване на "Стражева кула" всяка неделя от 16.00 часа, както и към "Изучаване на Библията в сбора, Теократично училище и събрание за службата" в сряда от 19.00 часа, пише в. "Струма".

Йеховистите се появиха на централната благоевградска улица, която е основна пътна артерия в областния център на Пиринско, само две седмици след като бяха натирени от Гоце Делчев. Там в началото на септември една местна християнка организира мащабна подписка сред съгражданите си и успя да ги настрои до такава степен срещу Йеховистите, че те напуснаха града буквално за една петъчна нощ.

Кодекс на труда и Закона за държавния служител членовете на Йехова имат право безнаказано да ползват 5 дни допълнителен отпуск -за Възпоминанието за смъртта на Исус Христос, което се чества на 14 април, и за Конгресните дни на движението, фиксирани на 29 и 30 август, и 5 и 6 септември.

Въпреки че имат регистрация в България, в Благоевград йеховистите пребивават нелегално. В сайта на Окръжен съд - Благоевград, където са качени всички регистрации на религиозни сдружения, са вписани Евангелска Баптисткз, Евангелска Петдесятна и Евангелска Съборна църква, Местно поделение Християнски център и Общество "Бяло братство". "Свидетели на Йехова" обаче липсват и затова всякаква тяхна дейност на територията на общината е незаконна.

Дали заради слаба разгласа, или поради лош имидж, но в сряда вечерта благоевградчани останаха напълно равнодушни към йеховисткия прочит на Библията - около 19.00 часа много хора минаха край "църквата" им на бул. "Ал. Стамболийски", но никой не влезе.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов