Избрани Новини

Погнаха петрички роми без сключен брак с малолетни

Успешната акция доведе до съдебни дела

Районната прокуратура в Петрич подгони ромите от двете махали, които съжителстват без сключен брак с малолетни, информира struma.com. Успешната акция днес бе онагледена в съдебна зала. Подсъдимият ром Радослав Г. бе признат за виновен от съдия Андроника Ризова, която одобри сключеното споразумение между държавното обвинение в лицето на наблюдаващия прокурор Надя Цветкова и защитата му.

Съдът го наказа с една година пробация и обществено порицание. Радослав Г. бе привлечен като обвиняем по чл. 191, ал. 1 от НПК. Той си позволил да наруши общоприетите норми на живот в страната ни, като заживял с момиче, което не е навършило 16 години на съпружески начала. Провинението му е наказуемо, защото е в пълен разрез с законите на България. Днес от Районна прокуратура информираха, че няма да спрат само с този случай. Всъщност това е само малка част от многото такива провинения от страна на ромите в двата квартала.

Известен музикант от ромски произход призна, че не одобрява такива съжителства с деца от родния му етнос. ”Защо не изчакат поне 18 години и тогава, ако имат такъв голям мерак, да си имат колкото си искат деца. Не го одобрявам това нещо! ”, каза той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов