Избрани Новини

Събират пари за спасяване живота на ромски музикант от Кюстендил

Необходимата сума е 10 хил. лева

Стартира благотворителна кампания за спасяване живота на известния акордеонист от Танцов ансамбъл „Пауталия" Асен Илиев, съобщи infomreja.bg. След два инфаркта 64-годишният музикант е закаран в столична клиника, където му предстои животоспасяваща операция.

„Операцията, която предстои да се извърши, е безплатна. Трябва да се поставят обаче апарати, чиято стойност е непосилна за семейството. Необходимата сума е 10 хил. лв.“, коментира общественикът Стефан Лазаров.

Още от днес той заедно с художествения ръководител на ТА „Пауталия“ Валентин Кенов и ромски оркестри са предприели организирането на благотворителен концерт за набирането на средства. Проявата  е насрочена за  11 март /сряда/ от 17 часа.

“Много ми е тежко. С Асенчо работя 40 години и искам да се обърна към нашата общественост да се отзове на тези благотворителни прояви, за да съберем необходимите средства. От нас зависи дали Асен ще продължи да живее и работи. Първият концерт ще бъде в ромския квартал, ще направим такива в Драматичния театър в Кюстендил, в Бобов дол и Дупница“, коментира Валентин Кенов.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)