Избрани Новини

Баба застана пред съда в Дупница

Гръмнала куче на съсед с незаконна пушка, за да спаси живота си

70-г. жена от дупнишкото село Делян е осъдена на три месеца условно за това, че с незаконна пушка застреляла кучето на съседа си, информира struma.bg. Съдия Добринка Зафирова от Дупнишкия районен съд осъди 70-годишната Капка Георгиева на три месеца с три години изпитателен срок за това, че на 31.07.2014 г. с точен изстрел е повалила кучето на Атанас Грозданов. Пушката, модел "Кифсан", е конфискувана. При обиска в дома на пенсионерката след инцидента полицаите са открили една гилза и пет патрона.

Бабата била нападната от кучето на Атанас Грозданов в двора на къщата си. За да се спаси от зъбите на песа, тя грабнала пушката и го застреляла. Капка Георгиева съжаляваше, че е убила животното, тъй като със съседа се разбирали и си помагали, но стреляла по кучето, за да спаси живота си.

Пенсионерката открила в бащината си къща по време на ремонт пушката и я запазила. Тя й давала сигурност, ако евентуално я нападнат крадци. След като полицията я конфискува, баба Капка се закани, че ще си купи друга пушка. Половин година преди да убие кучето на Атанас Грозданов, тя гръмнала и кучето-пазач на стадо крави на съседката си Валя.

Капка Георгиева цял живот е работила като ватман в София. Има две дъщери, които живеят със семействата си в чужбина. Когато полицаите я задържали заради стрелбата, тя се обърнала към тях с думите: "Ако ме вкарвате в затвора, направете го след Нова година, след като си дойдат децата от чужбина. Искам да ги видя, пък после каквото ще да става...”.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов