Избрани Новини

Представиха възможностите за европейско финансиране в четири общини

Мисия

22-03-2015, 13:39

Снимка:

Областен информационен център – Благоевград

Автор:

Blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриват Европейския информационен център в Благоевград

Областен информационен център – Благоевград провежда и открити приемни за граждани, част от националната кампания "Да създадем заедно България 2020"

При голям интерес от страна на потенциални бенефициенти протекоха информационните срещи за популяризиране на новите оперативни програми, организирани от Областен информационен център – Благоевград в общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча.

По време на обиколката по общините в Благоевградска област експертите на центъра представят на гражданите възможностите за кандидатстване за европейско финансиране, които предоставят Оперативните програми за периода 2014 – 2020 година, както и информация за процедурите, които се очаква да бъдат отворени още през тази година.

След всяка от срещите, екипът на Областен информационен център – Благоевград провежда и открити приемни за граждани, част от националната кампания "Да създадем заедно България 2020", съобщават от пресцентъра на ОИЦ. Инициативата, която протича като широкомащабна кампания за допитване до гражданите, се провежда от 16 март до 9 май на територията на цялата страна. В този период жителите на всички общини в Благоевградска област ще имат възможността да посочат какво, според тях, трябва да се промени с помощта на европейски средства в населеното им място до 2020 г.

Целта на инициативата, част от която е и Областен информационен център – Благоевград, е да идентифицира нуждите на гражданите и да ги обвърже с реалните възможности по програмите, както и с потенциалните бенефициенти, които могат да ги реализират.

Информационните дни за представяне на 7-те Оперативни програми и процедурите, предвидени за отваряне през 2015 г., в съответствие с публикуваните от Управляващите органи Индикативни годишни работни програми, продължават следващата седмица в общините Разлог, Банско, Белица, Якоруда и Симитли.

Жителите и на тези общини ще могат да посетят откритата приемна на Областен информационен център, където чрез специално подготвена анкета да представят своето виждане за промяна на средата, в която живеят, в следващите няколко години. Освен това, всеки желаещ може да се включи в анкетното проучване като попълни формуляр и го изпрати на електронния адрес на центъра oic.blagoevgrad@gmail.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов