Откриват Европейския информационен център в Благоевград

Събитието е на 21 март от 12:00 часа

Стремежът на евродепутатите Мария Габриел - ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП по въпросите на Средиземноморието, Близкия Изток и Северна Африка, и на Андрей Новаков - най-младият член на Европейския парламент, е Европейският информационен център в Благоевград да се превърне в мястото, където гражданите могат да получават най-актуалната информация за дейността на Европейския парламент и другите европейски институции, за своите права като европейски граждани, за възможностите, които предоставя членството на България в ЕС.

Важна цел на инфоцентъра също ще бъде да приобщава младите хора към европейските политики чрез провеждането на младежки инициативи. В сътрудничество с неправителствени организации, обществени сдружения, учебни заведения, институции, инфоцентърът ще допринася за повишаване на осведомеността по темите от общоевропейския дневен ред, привличайки гражданите от всички възрасти като активни партньори.

Освен това Европейският информационен център ще предоставя възможност на гражданите да отправят препоръки и предложения, свързани с европейското законодателство. По този начин всеки един български гражданин може да стане участник в изработването на европейските секторни политики. Официалната церемония за откриването на Европейския информационен център ще се състои на 21 март от 12:00 часа. Центърът се намира на булевард „Св. Св. Кирил и Методий” № 9. Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"