Избрани Новини

Черно море на крачка от Лига Европа

Евентуалното участие на такъв форум е за престиж, но съпътстван от изключително сериозен разход и страхотна организация

Юношите на Черно море, Старша възраст, излизат утре срещу своите връсници от Черноморец (Бс) в 1/2-финал от турнира за Купата на БФС. Двубоят е на стадиона под Аспаруховия мост от 14,30 ч., а при успех варненци ще се изправят на финал срещу победителя от другата среща Литекс - Лудогорец. Носителят на трофея пък ще играе в Лига Европа за юноши Старша възраст.

Съществува вариант, при който варненци да участват в европейските клубни турнири и при класиране на финал за турнира за Купата на БФС. Това ще се случи ако Лудогорец вземе приза, а представителният тим на разградчани стане шампион на България и успее да влязе в груповата фаза на Шампионската лига. Тогава и дублиращият тим на разградчани ще играе в най-престижния клубен турнир на Стария континент, както бе и през миналата кампания на надпреварата. Финалистът за Купата на БФС пък ще получи право да играе в Лига Европа за юноши.

Ако това стане факт, в касата на варненския клуб няма да влезе и стотинка от УЕФА, както е при мъжките отбори. На тима, участник в европейските турнири, могат да му бъдат покрити едва част от разходите по време на мачовете от надпреварата, които са доста сериозни. Участието на такъв форум е за престиж, но съпътстван от изключително сериозен разход и страхотна организация.

На Тича все още не мислят за подобен развой на събитията, но ако те станат факт, варненци ще трябва да търсят стадион за домакинските си срещи, тъй като морската столица не разполага с лицензирано съоръжение, което да приема мачове от Лига Европа дори и за юноши.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов