Избрани Новини

Ремонтират Тича с над 5 млн. лева

Спорт

16-03-2015, 09:24

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море срещу Левски в спора за първенец на втората шестица

До 4 години опасват целия стадион с козирка

Собствениците на Черно море слагат през лятото начало на мащабен ремонт на "Тича", който ще премине през няколко етапа. Заключителният е предвиден за след 4 години, когато целият стадион ще бъде опасан с козирка, научи "7 дни спорт".

Инвестицията на босовете от Химимпорт е за над 5 милиона лева. За част от нея те ще получат рамо от държавата. Черно море е кандидатствал за кредит по програмата Джереми, свързана със спортни проекти. Клубът е одобрен за парите и още от лятото стартира ремонта на Тича.

Идеята е до началото на следващото първенство да бъде извършена пълна подмяна на дренажа на представителния терен. Освен това до края на годината трябва да бъдат вдигнати и пилоните за електрическото осветление. Предстои в най-скоро време да бъде подписан договор за построяването му, като най-вероятно контрактът ще е с фирма №1 в този бранш – „Филипс”.

До края на март пък шефовете трябва да решат и друг важен въпрос – да има ли писта около терена. Засега преобладава мнението тя да бъде премахната, още повече че хората от Химимпорт дариха на Варна още преди 4 години тотален ремонт на местния лекоатлетически стадион.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов