Избрани Новини

Дариха жените с психични проблеми в Раздол

Инициаторката на дарението е с родови корени от община Струмяни

На 9 март жените в Раздол получиха ценно дарение – ново спално бельо и хигиенни материали от дарители, чиито сърца са отворени за проблемите им.

Инициаторката на дарението е с родови корени от община Струмяни, но настоява името й да не се оповестява. Тя и няколко нейни приятели от София решават да направят нещо за жените и го правят.

„Когато имаш сърце и очи, когато искаш да направиш добро, не е необходимо много. Просто трябва да си голям човек", коментира ценния подарък кметът на общината Емил Илиев.

От името на всички - и ръководители, и потребители, и община Струмяни, кметът изказа благодарност на дарителите.

"Жестовете на хуманност и съпричастност винаги ме вълнуват. Защото да дадеш, без да искаш да получиш, е рядкост в ежедневието ни", допълни Емил Илиев.

Директорката на защитеното жилище Галина Янева сподели, че вещите са жизнено необходими и идват навреме.

В Защитените жилище за хора с психически разстройства и лица с умствена изостаналост в Раздол са настанени в среда, близка до семейната, 20 потребители, за които се грижат 12 души.

В момента община Струмяни приключи изграждането на Център за настаняване от семеен тип за лица с умствена изостаналост в Раздол, който скоро ще заработи. Жилището е изградено по проект.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов