Избрани Новини

Кюстендилските крадци работят и на празник

Извършени са предимно домови кражби

Сравнително спокойна обстановка отичат в почивните дни полицаите от ОД на МВР в Кюстендил, информира struma.com. Бяха задържани няколко души за кражби от домове ,чиито стопани отсъствали. Извършител на кражба от къща в с. Радловци е установен и задържан от кюстендилските полицаи. 36-годишният Г.М. от Кюстендил е проникнал в къщата чрез взлом и е отнел телевизор, домашно видео, ъглошлайф, трион за рязане на дърва. При проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите са открили част от вещите, задържали са извършителя с полицейска заповед за арест за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, изяснява се съпричастността на задържания и към други извършени противозаконни деяния.

20-годишният Р.В. от Кюстендил е извършител на кражба на музикално устройство от лек автомобил. Задържан е в полицейския арест за 24 часа. Кражбата е била заявена преди около месец. Работата по случая продължава РУ Кюстендил.

22-годишният А.П. от Кюстендил е задържан на 2 март за притежание на наркотични вещества. При извършения обиск у него са открити 15.61 г канабис и 6.78 г амфетамин. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

През почивните дни са заявени 2 кражби, извършени в Дупница. От търговски обект в града са отнети 46 лв. и неустановено количество цигари; от склад на автомивка са откраднати 2 професионални прахосмукачки. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, работата по установяване на извършителите на кражбите продължава РУ Дупница.

В РУ – Кюстендил са заявени 2 кражби от жилища – от къща са отнети бижута, от апартамент – лаптоп и 50 лв. Започнати са дознания по 2 случая.

На 1 март в Бобов дол е възникнал пожар в л.а. “Мерцедес”. Автомобилът е изгорял почти напълно, не са допуснати други щети. РУ Бобов дол изяснява причините за пожара, не се изключва умисъл.

Две кражби от леки автомобили са заявени в РУ Кюстендил – от единия са отнети акумулаторна батерия и музикално устройство, от другия – инструменти и компактдискове. РУ Кюстендил работи по установяване на извършителите на кражбите



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов