Избрани Новини

Издирват майката на убиец във Фейсбук

Тя все още не знае, че синът й е извършил убийство

Килърът на петричкия бизнесмен Орхан Изиров - Радослав Валеов, е направил самопризнания , че намерените оръжия и патрони са негови. Бойният аресенал бе разкрит при повторен обиск на ползваната от него и съучастника му Георги Георгиев квартира в Благоевград. В гардероба на апартамента на ул. „Родина“ в кв. „Освобождение“ са намерени огнестрелни оръжия - автомат „Калашников” с база за оптичен прицел, преработен картечен газов пистолет, пистолет "Макаров", както и три броя пълнители за тях. Открити са още кутии със стотици боеприпаси, както и 430 грама вещество, реагирало на хероин.
Любопитното е, че първоначално Радослав Валеов е заявил, че оръжията не се негови, но след това е размислил и поел вината, пише struma.bg. По искане на адвоката му е проведена очна ставка между него и Георги Георгиев, на която той потвърдил, че пушкалата са негови. Оръжието на престъплението, с което Радослав е застрелял Орхан Изиров, пък било осигурено от Георги. 

„Аз го убих, за да направя услуга на Георги”, признава веднага 29-годишният Радослав Валеов пред разследващите. Младежът живее в село Полена, община Симитли. Брат му бил на гурбет в чужбина, а майка му живее в Русия. Жената се издирва през Фейсбук, за да бъде уведомена, че синът й е арестуван за убийство. Той има обвинения за незаконно държане на наркотици и оръжия, за които също го чакат със сигурност много години затвор. След като вече е направил самопризнания за тежкото престъпление, в негова полза е да съдейства максимално на разследващите, за да получи поне минималната присъда от 15 години за убийство, а не доживотна. Радослав се съгласява да поеме вината и за другите престъпления с надеждата, че присъдата за убийството  ще „погълне“ наказанията по другите обвинения.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)