Избрани Новини

Единият от убийците на Изиров прелъстил любовницата му?

Интимният мотив обаче не е бил основен

Убитият петрички бизнесмен Орхан Изиров имал любовница, която единият от екзекуторите му прелъстил няколко дни преди разстрела. Това разказаха вчера криминалисти от прокуратурата и МВР, разкрили случая, цитирани от "Труд".

Интимният мотив обаче не е бил основен за Радослав Валеов и Георги Георгиев, за да ликвидират Орхан. Триото се занимавало с наркотрафик в Гърция, като доставяло хероин и марихуана. Валеов и Георгиев уличили Орхан, че размесва хероина с чай, както и че заделя от общите пари за себе си. От друга страна петричанинът бил убеден, че партньорите му дължат 30 000 евро и настоявал да му ги върнат. На 14 януари тримата се срещнали да си разчистят сметките на пътя между селата Първомай и Кавракирово. След кратък разговор Радослав гръмнал почти от упор Орхан, докато Георги стоял встрани. Той е подведен под отговорност като съучастник, тъй като осигурил пистолета на убиеца. 

По време на разследването Валеов и Георгиев били извикани в полицията за справка за регистрацията на съмнителна кола. Разпитите им започнали и по-късно двамата направили пълни самопризнания. Накрая те отвели криминалистите до място, където било намерено оръжието им.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов