Избрани Новини

Награждават екипите, спасили сноубордиста в Банско

Алпер Боскурт излезе от болница преди дни

Консулът на Република Турция Мурат Еркол, първи секретар, ще участва в церемонията по награждаването на екипите, спасили сноубордиста, пострадал тежко на пистата в Банско.

Алпер Боскурт, чийто живот бе спасен, с помощта на хеликоптер на „Активна грижа“, е изписан от болница. 31-годишният турски гражданин е в добро общо състояние, съобщиха от лечебното заведение в Разлог, където в продължение на седмици Боскурт се бореше за живота си.

За успешната и изключително професионална работа Клуб „Активна сигурност“ и Български Червен кръст ще наградят с почетни плакети и парична премия пилотите на хеликоптера, спасителите на Планинска спасителна служба и лекаря, оказали помощ на пострадалия в първите минути след инцидента. Церемонията ще се състои на 13 февруари от 13 ч. в сградата на БЧК на бул. „Джеймс Баучер“ № 76.

На 24 януари 2015 година турският турист пострада тежко на пистата в Банско и бе транспортиран с медицински хеликоптер на „Активна грижа“. Именно бързите действия на спасителните екипи от ПСС и въздушната линейка се оказаха животоспасяващи за Алпер Боскурт, който тогава бе с множество счупвания, тежък кръвоизлив и вътрешни разкъсвания.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов