Избрани Новини

Кметът на Банско поздрави всички служители на ПСС

В града под Тодорка бе отбелязан професионалният празник на планинските спасители

Служителят от ПСС, град Банско Методи Баненски бе удостоен със златен медал. Отличието му бе връчено на Международния ден на червения кръст. Баненски има 44 годишен стаж като планински спасител.

На организирания за случая коктейл бяха кметът на Зимен курорт № 1 в България за 2013 г. Георги Икономов, председателят на общински съвет – Банско - Владимир Колчагов и синовете на наградения Стойчо Баненски - зам. кмет на Банско и Росен Баненски – директор на НП „Пирин”. Всички изказаха своите поздравления към служителите на ПСС, по случай професионалния им празник, информират от пресцентъра на Банско.

„ Вашата професия е малко популярна сред хората, дотогава, докато някой не се окаже в беда. Тогава вие сте най-важните хора и от вашия хъс, от вашия дух, от вашата работа зависи дали някой ще живее. Благодаря ви затова, което правите и пожелавам на по-старите от вас да предават опита на по-младите. Пожелавам ви много здраве и да чествате вашия празник винаги и в пълен състав” бяха думите на градоначалникът на планинския град.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов