Избрани Новини

Възрастна жена загина в пожар

78-годишната Мария е страдала от деменция

Възрастна жена загина в пожар в центъра на Русе. Пожарникарите са били повикани рано сутринта по сигнал на кръстовището на ул. „Гладстон“ и „Ол. Панов“. По време на гасенето в една от стаите огнеборците открили тялото на 78-годишната жена, пише blitz.bg.

78-годишната Мария е страдала от деменция. След като два пъти дъщеря й е звъняла, без да се свърже с майка си, решава да отиде на път за работа до апартамента. Още от стълбището е усетила мирис на пушек, а когато е влязла в жилището, не е виждала нищо от дима. Не е открила майка си в кухнята, където стои обикновено, а в другата стая е било невъзможно да се диша.

Когато пожарната пристигнала, жертвата вече била безжизнена. Предполага се, че причина за смъртта е задушаване. Според съседи, жената живеела сама, а това не бил първия случай на пожар в имота.

Пожарът е загасен, огнеборците обаче извършват охранителна дейност заради възможността за вторично избухване на пламъците.

Провеждат се следствени действия, което да изяснят причините за пожара. Най-вероятните причини са неизправен отоплителен уред или неправилно боравене с такъв, или късо съединение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов