Избрани Новини

Най-смелият пожарникар е от Варна

Животът

09-02-2015, 14:02

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Газ изтече от цистерна във фериботния комплекс

До края на годината над 140 пожарни служби ще бъдат с изцяло нови пожарни автомобили

Варненецът Трифон Трифомов е най-смелият пожарникар тази година. На юбилейната 20-а церемония "Пожарникар на годината" той бе награден от вътрешният министър Веселин Вучков. Трифонов е инспектор в група "Превантивен контрол и превантивна дейност" в ІІ РСПБЗН – Варна. Той е работил както в направление "Контролна дейност", така и в "Пожарогасене и спасителна дейност". Шест поредни години, воденият и обучаван от него отбор "Млад огнеборец", се класира за участие в национални и международни състезания.

В началото на август миналата година, замествайки началника на районната служба ръководи силите и средствата за ликвидиране на произшествие с аварирала цистерна с метан на кораб, акостирал на "Фериботен комплекс" – Белослав, като заедно с екипа предотвратяват взрив на 50 цистерни натоварени на кораба.

По време на церемонията министър Вучков представи пред служителите си заложената програма за протичащото в момента мащабно обновяване на техниката в ГДПБЗН. Над 330 милиона лева - европейски средства са отпуснати от 2012 г. до момента за пълното обновяване на пожарната служба. Амбицията е до края на годината над 140 пожарни служби ще бъдат с изцяло нови пожарни автомобили и на 100 % всички пожарникари и спасители да са осигурени с лични предпазни средства.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)