Избрани Новини

Роми отвличат скъпи породи кучета, връщат ги срещу откуп

Подобен нелеп случай е регистриран през миналата седмица

Роми от квартал „Изток” в Кюстендил отвличат скъпи породи кучета от дворовете на къщи.

Подобен нелеп случай е регистриран през миналата седмица, когато от двора на 40-годишен кюстендилец в квартал „Колуша” изчезва куче от породата „Лабрадор”. След усилено търсене от страна на собственика му, случайно преминаващ мургав кюстендилец заявил, че срещу скромната сума от 50 лв. може да му го намери. Не минали и 2 часа и кучето било върнато при собствениците му, пише "Монитор".

„До този момент няма нито един постъпил сигнал при нас за подобни кражби. Реагираме винаги, но трябва да бъдем информирани за това престъпление. Не можем да действаме по слухове”, коментираха от полицията в Кюстендил.

При друг случай пък възрастна жена останала без хъскито си. Според жената кучето

избягало от двора и впоследствие било хванато от роми и завързано в ромския квартал. За да си го получи, тя платила сумата от 20 лв. “Не можем да кажем, че действа ромска мафия по отвличането на кучета. Ако имаше такъв момент, щяхме да имаме подадени сигнали в полицията. Явно става въпрос за единични инциденти, за които не сме информирани”, твърдят още от ОД МВР.

Според запознати целта на т.нар. група била да отвличат скъпи породи кучета, за които стопаните са платили няколко стотачки. Например малко куче от породата „Лабрадор” се предлага срещу сумата от 200-300 лв. В този случай всеки един от собствениците би платил сумата от 50 лв., за да си върне домашния любимец.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов