Избрани Новини

В Кюстендил рисуват пролетта върху листа

Децата имат възможност да импровизират с различни изобразителни материали

До 8 март ще се приемат творбите на децата участници в осмия национален конкурс „Пролет върху листа", това съобщи един от организаторите художникът Евгени Серафимов, цитиран от "Дарик".
През изминалите години конкурсът се превърна в утвърден форум на детското творчество и се радва на много широка популярност в цялата страна. Темата „Пролет върху листа" е свободна и креативна. Децата имат възможност да импровизират с различни изобразителни материали, създавайки пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония. Впечатляващо е богатството от техники, които се използват: акварел, темпера, маслени бои, пастел, апликации, мозайки, стъклописи, суха игла и различни смесени техники. С поставеното начало на конкурса през 2008 година пролетта в град Кюстендил идва с хилядите рисунки на децата на България.
В конкурса могат да участват ученици от цялата страна от 4 до 12 клас в общообразователни и профилирани училища и школи по изкуствата.
Журито се състои от художници, преподаватели по изобразително изкуство в среден и горен курс, инспектор по изобразително изкуство РИО гр. Кюстендил, представител на отдел "Култура и духовно развитие", Община Кюстендил, представител на Художествена галерия "Владимир Димитров-Майстора", гр. Кюстендил.
Всеки ученик участва с 1 произведение, в предпочитан от него вид, техника и жанр.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)