Избрани Новини

7 туристически обекта популяризират Симитлийско

Представител на община Симитли участва в 7 туристически български и международни борси

7 обекта от община Симитли са включени в туристическите пакети, изработени по проекта „Долината на Струма”.  Международен фестивал на кукерските и маскарадни игри 2014, Коматински скали, църква „Св. Петър и Павел” – с.Мечкул, църква “Пресвета Богородица” – Симитли, волиера с лешояди – с.Ракитна, манастирът “Свети Архангел Михаил” - с.Брестово и екопътека „Пътеката на мечките” с.Сенокос ще популяризират туризма в региона.

Представител на община Симитли участва и в 7 туристически български и международни борси, пише simitli.info. Партньори по проекта са общините Благоевград, Симитли  и Кочериново.

Основна цел  на настоящия проект повишаване на регионалния туристически потенциал чрез прилагане на комплекс от взаимосвързани и взаимонадграждащи се мерки за развитие и маркетинг на устойчиви и разнообразни, специфични за региона туристически продукти и пакети с висока добавена стойност и увеличаване на приноса на сектора към устойчивото регионално развитие. Проектът цели и да увеличи интереса към конкурентоспособни туристически ресурси на територията на общините Благоевград – Симитли - Кочериново, чрез конкретни дейности в областта на маркетинга и рекламата, които ще допринесат за диверсификация на туристическия продукт, намаляване на териториалната концентрация и по-равномерно разпределение на ползите от туризма.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов