Избрани Новини

Ограничиха движението по пътя Симитли - Гоце Делчев

Причината е силен снеговалеж

Временно се ограничава движението по път II-19 Симитли - Гоце Делчев. Причината е силен снеговалеж, съобщават от АПИ, цитирани от Дарик..

Шофьорите,  на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с  автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена  с метеорологичните условия и да спазват въведените ограничения. 27-те  областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов  режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Прогнозата  на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН за 7  февруари е за снеговалежи в Северна България и високите полета на  Западна България, а в югоизточна част от страната от дъжд.

Агенция  "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни  превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с  подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание,  спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от  превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия,  затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства  пътуването на всички останали шофьори.

Всички  граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната  пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от  интернет страницата на АПИ – www.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В  агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център,  който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските  пътища.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов