Избрани Новини

Започна "Златен грозд" в Мелник

Два дни ще се лее вино и пеят песни

За четвърта поредна година жителите и гостите на Мелник ще се включат във фестивала на мелнишкото вино "Златен грозд". Събитието се провежда на 7 и 8 февруари 2015г. (събота и неделя). Празникът, който вече се превърна в традиция, представя разнообразието от вината в региона, различни местни традиции и обичаи и богата фолклорна програма.

Събитието започна с тържествен водосвет и ритуал по зарязване на лозята, представен от фолклорна група "Етно извор" и продължи с концерт на различни фолклорни групи от региона, Македония и Гърция. Всеки, който желае да опита от вината, които са изложени, може да заповяда на дегустация по масите – щандове. През първия фестивален ден се провежда и Конкурс за най-добро домашно вино в категории "Широка мелнишка лоза" и "Букет".

От 13.30 часа комисия от специалисти – енолози и председателят на Винената партия ще направят дегустации на вината и определят първите три от всяка категория. В 15.30 часа ще се обявят и наградят победителите.Утре, на  втория фестивален ден, ще пее Володя Стоянов, а след това ще има фолклорна програма. В 16.00 часа е обявяването и награждаването на  победителя в конкурса за "Вино на публиката”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)