Избрани Новини

Има опасност от ново свличане на пътя Дяково - Кременик

Пътят е подкопан от стичаща се вода през годините

Състоянието на пътя между селата Дяково и Кременик в участъка, където вчера се свлече част от пътя, не е никак добро. Това констатира заместник-кметът на Община Дупница Крум Милев, цитиран от infomreja.bg. Той заедно с началника на "Строителството" Иван Бельов и служители от отдела бяха днес на място.

"Ангажиран е вече геодезист, който прави необходимите заснемания. Изпратихме техника и хора, които да освободят съборената земна маса, която е в близост до къщите. Пътят е правен преди години, представлява насип и е подкопан от стичаща се вода във времето", коментира Милев.

В момента се изготвя писмо до Областната междуведомствена комисия по "Бедствия и аварии" за становище за отпускане на средства от Министерски съвет.

"Работим максимално бързо за изготвянето на проект за този район. Поне 50 метра дълга и 3 метра подпорна стена ще трябва да се изгради и да се рехабилитира този отрязък от пътя. Има опасност и за самия път, който може да се свлече и да прекъсне връзката с жителите на Кременик. Налага се изместване и на два стълба, като тази дейност вече е съгласувано това с ЧЕЗ, за да не се прекъсне и ел.захранването", коментира още Милев.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)