Избрани Новини

Калфин: Ще рехабилитираме пътя Рила - Рилски манастир - Кирилова поляна

Това ще бъде факт тази година

"Ще бъде направена рехабилитация на пътя Рила - Рилски манастир - Кирилова поляна. От много години се стремим към това, вече е договорено и ще бъде факт тази година". Това заяви днес народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин. "Сградите, които се намират на влизане в Рилския манастир, също ще бъдат довършени. В тази връзка имаме сериозен разговор с председателя на комисията по вероизповедания, както и с министъра на МВР Веселин Вучков. Министърът положи много усилия да бъдат отпуснати тези средства, за да бъдат довършени сградите", заяви Кирил Калфин.

"Ще работим в посока да се случват такива неща в региона. Искам да подчертая, че ние няма да си позволим, когато се прави нещо хубаво да говорим, че това е една голяма измама и далавера. Смятам, че тези, които говорят за измама във връзка със санирането, явно мислят по този начин и правят политика по този начин. Ние категорично не го приемаме. Далавера беше Костинброд. Санирането няма как да бъде измама, защото то се прави за хората, за нашите съграждани", заяви още депутатът от ГЕРБ. Към жителите на Кюстендил и Дупница той апелира да побързат, за да бъдат сред първите, които кандидатства и имат възможност да се възползват от безплатното саниране.

Във връзка с обявената готовност на БСП да започне кастинг за листите си  за предстоящите местни избори, Кирил Калфин коментира, че за ГЕРБ такива кастинги не са на дневен ред. "На дневен ред е да създадем това, за което говорим - санирането на сградите, разкриването на работни места, по - малките сметки за ток. Сега се концентрираме върху това - да работим за изпълнението на програмата на ПП ГЕРБ", подчерта народният представител Кирил Калфин. В този връзка общинският координатор на ГЕРБ - Кюстендил Виктор Янев допълни, че в ГЕРБ има действащи структури на младежи, на старейшини и на жени. "Имаме достатъчно млади и образовани кадри, достатъчно работим с тях. В момента разгръщаме мрежата от структури и с това се готвим за предстоящите изборите", завърши Виктор Янев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)