Избрани Новини

Без наводнения и аварии в Разлог

В село Баня е изпълнен успешно за укрепване коритото на река Пихла

Екипи от общината продължават да следят нивата на реките в града и села днес и през следващите дни.

Извършените ремонти и укрепителни дейности по речните корита в общината дават своя резултат. Всяка година се предприемат мерки по предотвратяване наводнения, причинени от реки, минаващи през нейната територия вследствие на обилните дъждове и снеготопене, информират от пресцентъра на общината.

В село Баня е изпълнен успешно проект за укрепване коритото на река Пихла. В участъците, където реката е укрепена,  няма опасност за местното население и техните жилища.   Два участъка от коритото на река Язо в град Разлог бяха укрепени през 2014г. Ремонтът на речното корито включи и  изграждането на стоманобетонни стени с височина 1 метър в участъците, където такива липсваха или бяха прекалено ниски. Река Язо минава през централната част на Разлог и нейното укрепване бе от изключително важно значение за предотвратяване на евентуални бедствия и аварии, които могат да бъдат предизвикани от наводнения.

През 2015 година община Разлог ще продължи регулярно да почиства речните корита и да работи по тяхното укрепване и реконструкция. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)