Избрани Новини

И Разлог се представи в Истанбул

Планинската община за първи път участва на туристическото изложение в Турция

Община Разлог се представи като туристическа дестинация на международното туристическо изложение „East Mediterranean International Travel & Tourism Exhibition 2015” (EMITT) в Истанбул, Турция. Планинската община за първи път участва на туристическото изложение в Турция, което е сред най-големите в света. Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог присъства на туристическата борса като коментира, че участието на община Разлог дава възможност да се представи на международния туристически пазар. „Продължаваме да рекламираме и показваме красотата на нашата община.”, каза инж. Герчев.

Представянето на Разлог бе на българския информационен щанд от 99 кв. м. На него се представиха още 23 български туристически фирми, общински администрации и туристически сдружения.

Хотелиерите от Разлог изразиха увереност, че атрактивността и възможностите за 4-сезонни приключения на територията на община Разлог ще предизвикват интерес сред многомилионния турски туристически пазар. 

В рамките на изложението министъра на туризма в България г-жа Ангелкова представи България като туристическа дестинация пред турски туроператори и заинтересовани страни. „По предварителни данни е налице между 30 и 40% ръст на турските туристи в зимните ни курорти в сравнение на същия период на миналата година“, каза министър Ангелкова. По думите й турските оператори информират, че вече се възползват от възможността да подават и получават в рамките на 1-2 дни туристически визи по електронен път, което все повече налага България на турския пазар.

Международно туристическо изложение в Истанбул се проведе в 12 палати на обща площ 65 хил. кв. м. По информация на Министерството на туризма в България до края на годината ще бъдат организирани Дни на България в Истанбул и Дни на Истанбул в София. Целта е засилване на туристическия обмен.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)