Начало на събирането на местни данъци и такси за 2015 година в Благоевград

Гражданите ще се ползват с отстъпка от 5%, ако заплатят цялото си задължение до 30 април

Община Благоевград поставя началото на кампанията по заплащане на местните данъци и такси за 2015 година. Това съобщиха от пресцентъра на община Благоевград. Общинската администрация е сред първите, които е готова да приема граждани, които желаят да покрият своите задължения за настоящата година. Това означава още един допълнителен месец, в който данъчно задължените лица ще могат да ползват отстъпка от 5%, ако заплатят цялото си задължение за годината до 30 април. До този момент са обработени всички видове декларации, свързани с определяне задълженията на физически и юридически лица, към 26 януари са определени и задълженията за настоящата година на недвижими имоти, превозни средства, както и лицата, упражняващи патентна дейност.
Местните данъци и такса битови отпадъци гражданите могат да заплащат на касите в паричния салон в сградата на община Благоевград, която се намира на пл. „Георги Измирлиев” 1, в брой или чрез пос терминал, както и по банков път. Важно за благоевградчани е да знаят, че данък върху превозни средства, данък върху недвижими имоти и битови отпадъци се заплаща на две равни вноски в следните срокове до 30 юни и до 31 октомври. На предплатилите до 30 април цялата стойност на задълженията ще бъде направена 5 процентна отстъпка.
Патентният данък може да бъде внесен на четири равни вноски-за първото тримесечие - до 31 януари 2015 година, за второто- до 30 април, за третото- до 31 юли и за четвъртото тримесечие до 31 октомври 2015 година.          Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"