Камбитов : И тази година местните данъци и такси няма да бъдат вдигани

След гласуване Общински съвет даде правото на данъкоплатците да ползват 5% отстъпка

Като още един основен и положителен аргумент за успешното изпълнение на тазгодишния бюджет бе категоричното становище на кмета Камбитов, че и тази година местните данъци и такси няма да бъдат вдигани, информираха от пресцентъра на общината.

След гласуване Общински съвет даде правото на данъкоплатците да ползват 5% отстъпка от дължимата сума при внесен данък до края на месец април, 2015г., като самото плащане на местните налози стартира от 2 февруари 2015 г., а не както до сега от 1 март.

Кметът Атанас Камбитов  определи  План за бюджет 2015г. като напълно постижим и реален . Той бе определен и от повечето общински съветници като „много добър и амбициозен“ на фона на предходните години. За справка, миналогодишният бюджет за 2014г. бе на стойност 49 млн лева.

Рекордно високият бюджет в размер на 54 991 225 лв, обхваща всички важни звена като „Образование“, „Здравеопазване“, „Градска среда“ „Социални услуги“, „Жилищно строителство, благоустрояване и опазване на околната среда“. Извън тези цифри се очакват и около 5 млн допълнителни средства от външно финансиране, добави кметът Камбитов.

„Бавно, плавно, вървим напред и изпълняваме над 100 % от заявеното“ – бе част от изказването на д-р Камбитов по време на обсъждането на бюджета за 2015г. и допълни: „Това, което залагаме и обещаваме днес, до края на годината ще се случи!“.

Планът за финансиране на капиталовите разходи за 2015 година и актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2015-2017 г. на Община Благоевград бе приет с 32 гласа „за“ и  двама „против“.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"