Избрани Новини

Младежите на ГЕРБ Стара Загора почетоха жертвите на комунизма

Инициативата се проведе в повечето големи градове в страната

По повод 1 февруари, младите хора раздадоха на свои съграждани подлистник „Антинароден съд“, в който е описана съдбата на хилядите осъдени българи, информират от пресцентъра на ГЕРБ.
1 февруари, за първи път се отбелязва в България като ден за почит към жертвите на комунистическия режим, с решение от 19.01.2011 г., прието от правителството на Бойко Борисов. Предложението идва от двама бивши президенти – Желю Желев /1992-1996 г./ и Петър Стоянов /1997-2002 г./
Наследниците и привържениците на комунистическия режим се опитват всячески да пренесат „народния съд“ и в наши дни, аргументираха инициативата си МГЕРБ Стара Загора. Чрез средствата за масова комуникация, социалните мрежи, те целенасочено манипулират обществото ни, с единствената цел то да бъде разединено. Точно сега, ние трябва да сме единни. Да знаем и помним, за да не повторим!, апелираха членовете на структурата под липите.
В периода 1944-1989 г. над 300 000 българи стават жертва на комунистическия режим, хиляди са убити без съд и присъда, хиляди изчезват без следа, хиляди биват подлагани на нечовешки мъчения в десетките трудови лагери, се посочва още в подлистника.
В деня обявен за траурен, заради внезапната кончина на първия демократично избран президент Желю Желев, младежите искаха да напомнят на връстниците си, че е нужно да отстояват демокрацията, в която живеят. „Трябва да кажем на младото поколение, че и фашизмът, и комунизмът са еднакво страшни за човечеството, културата, цивилизацията”, припомниха думите казани от първия държавен глава от новото време при една от последните му речи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов