Избрани Новини

Ева Паунова: Младите трябва да бъдат активни във вземането на политически решения

По нейна покана на работно посещение в Брюксел бяха четирима представители на МГЕРБ – Стара Загора

Младите хора трябва да бъдат активни във вземането на политически решения. Такова послание отправи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова към представители на Младежката организация на ГЕРБ, които по нейна покана бяха на работно посещение в Брюксел.
Четирима представители на МГЕРБ – Стара Загора, общинският ръководител на партията и председател на Общинския съвет Емил Христов, както и зам.-кметът Иванка Сотирова разговаряха още с българските евродепутати Владимир Уручев, Мария Габриел и Андрей Ковачев. Старозагорци участваха и в работните срещи със Силвия Коста, председател на Комисията по образование, култура и спорт в Европарламента, с Манфред Вебер, председател на групата на ЕНП и с Антонио Лопез, генерален секретар на ЕНП.

МГЕРБ дискутираха и с представители на Европейските демократи-студенти, бяха част и от коледното тържество на Младежката ЕНП, в централата на партията в Брюксел.

„За съжаление, голяма част от младите хора не се интересуват какво ще се случи след 15 години и не мислят за бъдещето си“, отбеляза Ева Паунова. Тя очерта приоритетите за действие, като сред водещите нужди на България тя посочи решаването на проблемите в образованието. Според нея има нужда да се оцени доколко програмата за обмен „Еразъм +“ работи и как може тя да стане по-успешна.

Сред най-дискутираните теми по време на посещението бяха „Южен поток“, младежката безработица и качеството на образованието.

„Българите трябва да осъзнаете, че вече не сте новите в Европейския съюз, най-новият член сега е Хърватия. Трябва да имате самочувствието, че сте партньор в ЕС и че заслужавате уважение като такъв. Това означава, че имате отговорността да помагате на други държави“, коментира Вебер.

Във връзка с актуалната за България тема – Южен поток – председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент коментира, че има голям проблем с доверието в Русия. „Искаме да седнем на масата и да разговаряме по проблемните теми, но това има смисъл единствено в обстановка на доверие, а в момента липсва доверие в Русия“, отбеляза още Манфред Вебер.
На въпрос за устойчивостта на сегашното българско правителство Антонио Лопез бе категоричен, че Бойко Борисов е сложил на първо място България и е направил много компромиси в името на доброто бъдеще на страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов