Избрани Новини

Строят спортни обекти за 5 милиона в община Струмяни

В Микрево изцяло се строят нови зрителски трибуни на стадиона

Строителните дейности по проекти за над 5 милиона лева в спортната инфраструктура в община Струмяни са в процес на активно изпълнение, съобщи infomreja.bg. Строителите са разположили мощна техника на стадиона в Микрево, където изцяло се строят нови зрителски трибуни, нови санитарни помещения, конферентна зала осветление, саниране на старата сграда и други.

Успоредно със стадиона в Микрево се изгражда и стадионът в Струмяни, който ще се построи с изкуствена трева, строят се нови санитарни помещения, осветление, паркинг и вертикална планировка.

Строително - монтажните работи се осъществяват по проектите "Спорт, младост, бъдеще" и "Играй с мен в зеления свят на мечтите".

Освен рехабилитация и изграждане на съществуващите спортни  съоръжения, ще се изградят 12 детски площадки: 6 броя - в Микрево, 3 броя в Струмяни и 3 в Илинденци, ще се обособи нов спортен център с две площадки за игра: баскетбол, волейбол, хандбал, минифутбол в парк "Байкал" в с. Микрево, които ще бъдат изградени с изкуствена настилка, осветление, трибуни, санитарни помещения и вертикална планировка.

"Радвам се, че проектите тръгнаха и се изпълняват качествено и в срок", сподели кметът на община Струмяни Емил Илиев на поредната си обиколка из строителните площадки.

"Имаше обективно забавяне с цел проектиране на детските площадки съобразно новото законодателство, някои от обектите се нуждаеха от специални проекти, но строителството е в разгара и до края на месец юни можем да се поздравим с модерна спортна инфраструктура и възможности за отдих. Всичко това е в името на младите, създаване на привлекателна среда и повишаване на стандарта на живот в община Струмяни", каза още кметът.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)