Избрани Новини

Община Струмяни е рекордьор по предлагани електронни услуги

Предлага около 90 услуги по електронен път

Около 90 електронни услуги предлага Община Струмяни за гражданите и бизнеса, съобщава БНТ. В това отношение малката община е на едно от първите места в страната. Засега обаче от тях са се възползвали малцина. Причината според общинската администрация е, че в над 20- т е села в общината живеят предимно възрастни хора.

На страницата за електронни услуги в сайта на Общината желаещите могат да получат информация по въпроси, които ги вълнуват, както и да подадат заявления за различни услуги. За целта е необходимо да се регистират в сайта и да приложат необходимите документи. Отскоро се предлага още една възможност - плащане на местните данъци и такси.

“Плащанията са възможни през интернет от цял свят, т.е. децата, които са излезли извън България, могат да помогнат на своите родители и баби, плащайки техните задължения в чужбина”, каза Стоян Петков – главен експерт в община Струмяни. Засега обаче местните жители почти не прибягват към електронните услуги. Една от задачите, които си е поставила сега общинската администрация, е да се популяризират повече тези услуги, за да могат от тях да се възползват повече граждани и фирми.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов