Избрани Новини

Декларация за искани промени в съдебната система отхвърлиха кюстендилски адвокати

Мотивът - в Кюстендилски съдебен район няма проблеми

Декларация във връзка с искани промени в съдебната система гласува на редовото годишно събрание Кюстендилската адвокатска колегия, предаде Дарик. Тя има основно за цел да подкрепи  усилията за промени, които да  изменят начина на работа на съдебната администрация в страната и постигането на едно по - справедливо правосъдие, обяви адвокат Александър Пелев.

Мнозинството отхвърли текста на декларацията с основен мотив - в Кюстендилски съдебен район няма проблеми, каквито има в София и други райони в страната.

"Тази декларация няма политически характер, тя е от строго професионален характер. Ние искаме по - сериозно представителство на адвокатура в представителните органи на държавата. Искаме да ни взимат по - насериозно структурите, от които зависи провеждането на тази така очаквана реформа.  Тази декларация се надявам да бъде приета от други адвокатски колегии в страната", заяви Пелев.  Ако получи голяма подкрепа, декларацията ще бъде внесена във ВСС и Народното събрение. Едно от основните искания е да се излъчи специален представител на Висшия адвокатски съвет, който да участва в работата на Народното събрение. Сред другите искания е създаване на Електронно правосъдие.
Списъкът с проблемите в съдилищата от страната  от гледна точка на адвокатите бе представен пред членовете на Висшия съдебен съвет. Група от адвокати сред, които и Васил Иванов от Кюстендил ще се срещне във вторник с министъра на правосъдието, за да обсъдят проблемите в съдебната система.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов