Избрани Новини

Адвокатска колегия - Кюстендил отчита успешна година

Шестима нови адвокати са приети в Адвокатската колегия

Адвокатска колегия- Кюстендил отчита успешна година с 6 нови членове и 2 наказани, предаде Дарик. Шестима нови адвокати са приети в Адвокатска колегия - Кюстендил през 2014 година, като вече има едно ново заявление и за 2015 година. В колегията членуват 204 души и един младши адвокат, които са поканени на отчетно събрание утре в Кюстендил.
Изключена от колегията през миналата година бе дупнишката адвокатка Елена Димитрова, която обжалва решението на Адвокатския съвет и потвърдено от Висшия адвокатски съвет пред Върховния касационен съд. През 2014 година има и един наказан адвокат с лишаване от възможност да практикува за 6 месеца заради неплатени вноски за членство.
"Адвокатската колегия в Кюстендил е в добра кондиция. Тя е предпочитана и от колеги от София. Последно, членство иска колега, който е пенсиониран от Военно,и е от Окръжен съд -  София", каза председателят Васил Иванов.
Служебните защитници са получили в пълен размер възнагражденията си за 2014 година, като последните преводи от Националното бюро за правна помощ са били на 20- ти декември. "За разлика от други години, сега нямаше проблеми със заплащането на труда на колегите", коментира Иванов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)