Избрани Новини

Продават бившата резиденция "Ючбунар" на Живков в Осоговския балкан

Посещаемостта на обекта е почти нулева

Резиденцията на Тодор Живков "Ючбунар" над с. Богослов в Осоговския балкан ще бъде продадена, съобщи на публично обсъждане на общинския бюджет за 2015 г. кметът на Кюстендил Петър Паунов. Луксозната сграда със застроена площ 601 кв.м. на два етажа е построена през 1977 г. Местни партийни активисти твърдят, че Тато не е отсядал в комплекса никога. Дъщеря му Людмила Живкова обаче се приютявала тук три пъти - тя имала слабост към Кюстендил, често гостувала, под нейно ръководство е изработена програма за културното развитие на региона до 2005 г., припомнят по - паметливите, съобщава в."Труд".

Поддържането на сградата струва скъпо на общината, не крие кметът. "Вилата не е била използвана за обществени потребности от местно значение, както и за изпълнението на функциите на органите на местното самоуправление и местната администрация", мотивират решението си за продажба на обекта съветниците.

В резиденция "Ючбунар" общинарите правели ведомствените си купони два - три пъти в годината. Иначе посещаемостта на обекта е почти нулева. Затова пък рокгрупа група Д - 2 я използва за творческа база - хората на Димитър Кърлев останали в комплекса за няколко месеца, за да творят и композират нов албум, озаглавен от куртоазия към домакините кюстендилци "Черешово дърво". Тук са заснети и "епизоди" от документален сериал преди две - три години. Тогава в групата, опитваща кулинарни постижения, на един от участниците в шоуто се оказал и Тодор Славков. "Аз съм си вкъщи", в характерния за него стил се пошегувал на място Тошко.

 Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май