Избрани Новини

Майката, убила бебето си, обжалва 8-годишна присъда

Крими

22-01-2015, 09:33

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майка, убила бебето си, застава пред съда

Светлана Александрова, която бе осъдена на 8 години затвор за убийството на новороденото си бебе, обжалва днес присъдата си пред Апелативния съд в Пловдив.

На 25 ноември 2014 г. пловдивският Окръжен съд я призна за виновна в това, че умишлено е умъртвила новородената си дъщеря. Бебето било ръгано с ножица и задушено, след което увито в найлон и заровено. 30-годишната пловдивчанка има още три деца от различни бащи.

По време на съдебните заседания Светлана твърдеше, че е невинна. След произнасянето на присъдата миналата година адвокатът й бе категоричен, че ще обжалват.

 Александрова ражда момиченце на 2-ри януари миналата година сама в тоалетната. Минути след това го пробожда няколко пъти с ножица, но в последствие се отказва да го убива. 
 Ден по-късно тя оставя бебето при баща му в село Садово, който обаче след като вижда раните на детето й го връща след няколко часа. На 4-ти януари Светлана решила да изостави бебето си пред дом "Весела", но когато стигнала до мястото, то се разревало и тя му запушила устата, в следствие на което детето се задушава и умира. 
 Няколко дни по-късно Александрова закопава телцето в близост до ул. "Крайречна". Междувременно бащата на детето разказва на полицията за детето и раните по него. Така полицайте стигат до майката, която си признава всичко.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов