Избрани Новини

Майка, убила бебето си, застава пред съда

Крими

12-11-2014, 07:21

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майка, убила бебето си, застава пред съда

Светлана намушкала новороденото с ножица, после го удушила

Пловдивчанката Светлана Александрова, обвинена от прокуратурата в умишленото убийство на своето новородено момиченце, застава отново пред съда днес.

Делото започва в 9 часа и ще се гледа във 2 зала. 

Според обвинителния акт младата жена се е опитала да направи аборт миналото лято, но било късно за това и няколко месеца по-късно – на 2 януари т.г., родила сама в тоалетната на апартамента си в район „Тракия”.

Веднага след това пробола с ножица отдясно шията бебето, както и на три места в гръдния му кош. После обаче се отказала да го доубие, отрязала пъпната връв, повила момиченцето и го нахранила. По-късно се обадила на биологичния баща на бебето и му го дала за отглеждане. Мъжът взел новороденото, но когато го разповил да сменя памперса, видял раните и върнал малкото обратно на майката. Светлана тръгнала да го оставя в Дом „Майка и бебе” заедно с останалите си деца, но край оградата на дома бебето ревнало. Завила главичката му с одеялото и стиснала здраво нослето и устата на бебето, докато то спряло да диша, гласи обвинителният акт. Когато се върнала в дома си, сложила трупчето в найлонова чанта и го скрила в пералнята. Случаят се разплел, когато в дома на бащата отишли по сигнал полицаи да питат за новороденото.

На делото беше даден ход през октомври и тогава 31-годишната  Светлана изплака, че е убила собственото си дете по погрешка.

Тя е майка на още 3 деца – две близначета на 5 годинки и едно момче на почти 7. По думите й пред съда, тя е била в следродилен шок и буквално не знаела какво прави.

Другите три деца на Светлана са от двама различни бащи. Четвъртото дете, което Александрова задушила, е от трети мъж, който обаче също я зарязал бременна.

За този случай законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотна присъда. В случая има обаче и смекчаващи обстоятелства, тъй като Светлана не е осъждана до сега и е самотна майка, което означава, че ако тя влезе в затвора няма кой да гледа другите ѝ три деца.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов