Избрани Новини

Кметът на Симитли орисва Бебе на 2015 година

Празникът Бабинден с ритуалното поливане организира общинската администрация в Симитли

На тържеството са поканени всички майки на децата, родени през миналата година, лекарите и акушерките от общината. То ще се състои в механа в Симитли. Срещата на призьорите „Бебе на годината” се организира от Община Симитли и кмета Апостол Апостолов. За празника на хората в бяло, които посрещат новия живот и се грижат за здравото начало на всеки от нас, талантливи дечица от Симитли ще сътворят истинска празнична феерия от рецитал, музика и танц.

По традиция Община Симитли отличава всяко „Бебе на годината”. На тържеството кметът Апостол Апостолов ще ориса и  Бебе на 2015 година, пише simitli.info.

Родилки, акушерки и баби от селата Полена и Крупник ще празнуват заедно в село Крупник  в 11:30 часа. Празникът ще бъде отбелязан и в село Брежани.

В село Долно Осеново тържеството за Бабинден ще бъде отпразнувано в 13:00 часа.

8 са новородените бебета в община Симитли от началото на годината. През 2014 населението на общината е нараснало със 110 жители. 52 са бебетата в град Симитли, със 100 % баланс между половете, 58 са пеленачетата в околните села, където госпожиците превъзхождат по брой, съответно 58 – 52.

Най-много бебета миналата година са се родили в село Крупник - 23, 9 момченца и 14 момиченца. 6 са новородените за 2014 година в село Полена, 8 - в Черниче, 4 - в Полето, 4 - в  Брежани. В Железница през миналата година са се родили тризначетата Петър, Павел и Йоана проплакали на 20 юни, които не са от общината, но са поканени на събитието, както и още 1 момиченце. Градево с е 2 госпожици. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов