Избрани Новини

Общинари от Симитли дадоха зелена светлина за АМ „Струма” през общински земи

Решението касае близо 88 имота публична общинска собственост

С абсолютен консенсус и мнозинство местните парламентаристи в Симитли гласуваха предварително съгласие за изработване на проекти за ПУП – парцеларен план, учредяване право на преминаване и учредяване на сервитут за линейна техническа инфраструктура при изграждане на Автомагистрала „Струма”, ЛОТ 3 през имоти, собственост на община Симитли.

Решението касае близо 88 имота публична общинска собственост, по-голямата част от които са в землището на град Симитли, плюс селата Железница, Градево и Крупник, пише simitli.info. Трасето на магистрала „Струма” ще навлезе и в около два декара общински имоти от землището на село Градево и не повече от 4 дка от землището на село Крупник. От територията на село Железница значителна част от общинските имоти, през които ще преминава магистрала „Струма” са гори в земеделски земи, общинска частна собственост, общата приблизителна площ на които е около 450 дка.

Съгласно решението на ОбС, срокът на валидност на предварителното съгласие е пет години.

Решението на местния парламент се наложи по искане от Национална компания ”Стратегически инфраструктурни проекти” във връзка с промяна на предназначението на земеделска земя и изискуемите към същото изработване на ПУП - парцеларен план на техническата инфраструктура за линейните обекти Автомагистрала „Струма”, ЛОТ 3.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)