Избрани Новини

Управници и свещеници искат строги наказания за кражби от храмове

Имат подкрепата на миряните

Кметове в община Петрич предлагат да се приемат по - сурови наказания за кражби от храмове. Идеята е на управника на петричкото село Самуилово Кирил Стоянов отпреди година. Вече има подкрепата на много свои колеги, а и на духовници от Петричка духовна околия. Целта е да се стреснат апашите, които посягат на молитвени домове и задигат от тях икони, пари и църковна утвар.

"Тези крадци хвърлят ръкавица и на полицията, и на правосъдната система. Искат да покажат, че са недосегаеми. Затова не спират с ударите. В същото време миряните са потресени, това е удар срещу християнството, срещу вярата, срещу православието. Нека наказанията за обири на храмове бъдат по - строги. Заслужава си законодателят да помисли в тази посока", категоричен е Кирил Стоянов.

Не е едно и също да откраднеш икона и да задигнеш някой домат от пазара, затова наказанията трябва да са различни, категоричен е кметът на село Самуилово. Съгласен съм, че е необходимо по - сурово наказание за крадците, които посягат на молитвени домове, казва отец Живко Димитров, който служи в село Старчево и в храма на Ванга в Рупите, пише standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов