Избрани Новини

Кметове пишат докладна до Министерството на транспорта

Искат си влака от 6.15 сутринта

Влакът от Кюстендил - Ръждавица и обратно в 6, 15 ч. сутринта ще бъде спрян от 1- ви февруари, това обяви кметът на Шишковци и кметски наместник на Раждавица Климент Терзийски, цитиран от Дарик.

"Готови сме да протестираме, но трябва да получим и подкрепата на другите кметове на селата. Сега по време на традиционната среща на кметовете информирах и общинска администрация. Никой не ни информира за това спиране, имаше само обявление на гарата в Кюстендил. С този влак пътуват учениците и работещите в Кюстендил. Другите влакове около този са в 6, 00 и 7,30 ч., които не са толкова удобни", заяви Климент Терзийски. Има и автобуси, но те са с по - обиколен маршрут  и цената им в едната посока е с 0,60 лв. по - скъпа.

Кметът Терзийски обясни, че ще бъде направена обща докладна от жителите на селата Шишковци, Раждавица и Копиловци  до Министерство на транспорта с искане този влак да не бъде спиран.
На срещата на кметовете бе обсъдена и транспортната схема на автобусите по селата. Ако някъде има проблеми, кметовете имаха възможност да представят своите искания пред превозвачите, на среща, проведена по - късно през деня.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов