Избрани Новини

"Велбъжд" ще играе с нови екипи

Ще спира мераклиите за "Б" група

Футболистите на "Велбъжд" излязоха на първата си тренировка за 2015 година с нови анцузи, предаде Дарик. Осигурени са им нови екипи и шуби. Екипите наподобяват тези, с които отборът е играл преди 20 - 30 години в професионалния футбол, жълто с червено и червени гащета. Резервният екип ще бъде синьо с жълто. Отец Иван Янчовичин отслужи водосвет преди първата тренировка на "Велбъжд", като пожела здраве и по - добро класиране и поръси футболистите, новите екипи и съблекалнята с осветена вода. Пом.- треньорът Румен Омерски лисна менчето с вода пред играчите преди стъпването им на пистата на стадион "Осогово". Само един бе новият футболист на тази първа тренировка. Кристиян Крушов, юноша на "Пирин", играл и за "Септември" - Симитли на позицията външен халф, сам е пожелал да дойде на проби в Кюстендил. Велизар Мирчев също бе с отбора, но той ще поддържа форма до момента, в който ще се върне да играе в Австрия.
Христо Гоговски и Станимир Благоев напускат отбора със сигурност. "Има момчета на проби в професионални отбори и ако успеят да покажат добри качества пред треньорите им, се надявам да останат, всеки се стреми към професионалния футбол", каза старши треньорът на "Велбъжд" Юлиян Кръстев.  Става дума за Иван Иванов, Александър Димитров, Жорж Георгиев. Александър Ханджийски липсваше днес, но остава в отбора. 16 футболисти излязоха на стадион "Осогово".
"Ще имаме още 4 - 5 момчета на проби през следващата седмица, умишлено не съм ги повикал днес, защото само с бегова работа няма какво да видим от тях. Имаме договорка и с двама футболисти, утвърдени имена, които ще започнат с "Велбъжд". Ще дойде един централен нападател, но на този етап ще премълча имена и отбори. Другите са млади момчета, юноши на "Левски", "Славия", "Локомотив" - София, които искат да се развиват и да покажат добра игра, за да бъдат забелязани от по - добри отбори", коментира Юлиян Кръстев. Предстои една седмица само с бегова работа на стадион "Осогово", след това ще се съчетават със занимания с топка, в по една тренировка на ден, но по - продължителна на стадион "Странджата" или на терените в Копиловци и Коняво. Първата контролна среща  е предвидена за 31 януари с отбора на "Конелиано". Планирани са 4 или 5 проверки. Още три са сигурни: с "Миньор" - Перник, "Германея" и "Елит"- София.  Търси се и по - елитен съперник за последната проверка. Двубоят с "Конелиано" ще е в Кюстендил, с другите отбори все още няма договорка за терена. "Амбициите са ни за утвърждаване в тази челна седмица, в която сме и в момента. Има доста силни отбори в челото и има напрежение. 4 - 5 отбора опитват да влязат в "Б" група и се надявам, че ние ще бъдем от отборите, които ще спират тези лидери. Още в първия кръг играем с един от тях, най -  добре представеният във финансово отношение, по - добро и от отборите от "Б" група, с футболисти минали през "А" група - "Оборище"- Панагюрище. Това ни радва, защото ще се опитаме да покажем, че с млади футболисти и играчи от школата на "Велбъжд" ще бъдем равностойни", каза още старши треньорът Кръстев.
Първенството в Югозападната "В" група се подновява на 1- ви март.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов